PolicyWatch

Lavere konkurstal blandt restauranter med coronastøtte

Nye tal fra Danmarks Statistik peger på, at der er flere virksomheder med coronastøtte i ryggen, der er gået konkurs det seneste halvår, end blandt dem, der ikke fik støtte. I restaurationsbranchen er det omvendt.

Restauranterne synes at have haft glæde af den coronastøtte, de har fået, når man ser på antallet af konkurser. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Pandemien har ramt mange virksomheder på indtjeningen, men hjælpepakker og udskudt betaling af moms og skat har været understøttende faktorer.

Nu viser nye konkurstal fra Danmarks Statistik, at der i de seks måneder frem til 30. september 2021 samlet set var lige under 1400 konkurser blandt virksomheder, som havde modtaget kompensation.

Ifølge Danmarks Statistiks meddelelse svarer det til, at 1,4 pct. af alle kompenserede virksomheder gik konkurs. Oveni gik næsten 2400 selskaber uden kompensation konkurs, hvilket svarer til 1,0 pct.

"Andelen af kompenserede virksomheder, der gik konkurs, er lidt større en andelen af ikke-kompenserede virksomheder, der gik konkurs," udtaler Peter Bøegh Nielsen, konsulent i Danmarks Statistik. Han peger på en anden udvikling blandt restauranterne.

"I restaurationsbranchen, hvor der traditionelt ses flere konkurser end i andre brancher, ligger andelen af konkurser blandt de kompenserede virksomheder dog betydeligt lavere end blandt de ikke-kompenserede virksomheder."

I restaurationsbranchen gik 3,4 pct. af alle restauranter med hjælpepakke i ryggen konkurs, svarende til 150 selskaber. Omvendt gik næsten 8 pct. af restauranterne uden støtte konkurs i perioden.

Ifølge Danmarks Statistik var der 3800 konkurser i alt blandt aktive virksomheder i Danmark fra 1. april 2020 til 30. september 2021. Det svarer til 1,1 pct. af alle de ca. 350.000 aktive virksomheder i Danmark.

Analysen viser desuden, at der er udbetalt 618 mio. kr. i kompensation til de konkursramte virksomheder.

Flere danske firmaer har drejet nøglen om i efteråret

Organisationer: Vi kan få konkurser efter afvisning af lange afdrag for coronalån

Velpolstrede virksomheder har tilbagebetalt den første milliard kroner i statslige coronalån 

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier