PolicyWatch

Pfizer-topchef ser først coronapandemien ende i 2024

Nye varianter af covid-19 og uretfærdig fordeling af vacciner betyder ifølge Pfizers forskningschef, at pandemien først vil nå et endemisk niveau i 2024.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Pfizers forskningschef sagde fredag, at covid-19 pandemien ikke ville være overstået før 2024.

Det skriver Reuters.

Mikael Dolsten, Pfizers forskningschef, sagde i forbindelse med en præsentation af et klinisk forsøg med tre doser covidvaccine med børn fra seks måneder til fire år, at medicinalselskabet venter, at nogle regioner fortsat vil se pandemiske niveauer af covid-19-tilfælde i løbet af det næste år eller to.

På samme tid vil andre lande vil gå over til lavt, håndterbart smitte i den samme periode. Men i 2024 skulle sygdommen være endemisk over hele kloden:

"Hvornår og hvordan dette præcist sker, vil afhænge af udviklingen af sygdommen, hvor effektivt samfundet anvender vacciner og behandlinger og en retfærdig fordeling til steder, hvor vaccinationsraten er lav," sagde Mikael Dolsten.

"Fremkomsten af nye varianter kan også påvirke, hvordan pandemien fortsætter med at udspille sig," lød det fra ham.

Pfizer udviklede sin covid-19-vaccine med det tyske Biontech. Medicinalkoncernen venter i øjeblikket, at vaccinen vil give en omsætning på 31 mia. dollar næste år.

Sundhedstyrelsen tillader brug af corona-tablet før EMAs vurdering er klar 

Smitteopsporing ændres: Nære kontakter kan selv bestille test 

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier