Virksomheder med tung genstart kan fortsat få kompensation

Det vil være muligt for virksomheder at søge kompensation frem til udgangen af februar, selv om restriktioner snart fjernes.
Erhvervsminister Simon Kollerup oplyser, at virksomheder, "som lige skal have smurt motoren efter nedlukningerne" stadig kan modtage støtte i en kortere periode. | Foto: Philip Davali
Erhvervsminister Simon Kollerup oplyser, at virksomheder, "som lige skal have smurt motoren efter nedlukningerne" stadig kan modtage støtte i en kortere periode. | Foto: Philip Davali
AF RITZAU

Der vil stadig være hjælp at hente for virksomheder, der fortsat oplever stor nedgang efter tirsdag, hvor de ikke længere vil være ramt af restriktioner. Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Der vil være mulighed for at søge kompensationsordninger for faste omkostninger mv. til og med 28. februar.

Det vil sige, at det er muligt at søge om kompensation, hvis en virksomhed på trods af de fjernede restriktioner stadig har en nedgang i omsætningen på mere end 30 procent. Derudover gælder den generelle lønkompensationsordning frem til 15. februar.

”Jeg ved, at mange danske erhvervsdrivende har set frem til denne dag, hvor de igen kan åbne dørene for kunder og gæster. Men det er også vigtigt, at vi nu får alle godt med ud på den anden side. Derfor er der selvfølgelig hjælp at hente for de virksomheder, som lige skal have smurt motoren efter nedlukningerne,” siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i pressemeddelelsen.

Regeringen har onsdag meddelt, at kategoriseringen af covid-19 som en samfundskritisk sygdom stopper efter 31. januar. Det betyder, at hele det danske erhvervsliv fra 1. februar igen kan tage imod kunder og gæster.

Med de ophævede restriktioner vil det ikke længere være muligt at lukke en virksomhed frivilligt for at opnå kompensation. Det skyldes, at der fra 1. februar ikke længere er restriktioner, som afholder virksomhederne fra at drive forretning.

De fjernede restriktioner betyder blandt andet, at restauranter igen kan holde helt åbent, og at nattelivet kan åbne igen.

Danmark ser ind i tre faser for epidemien: Den første bliver bøvlet

Mette Frederiksen: Til sommer kan vi kramme og gå på festival

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også