PolicyWatch

Mærsk-topchef: Vaccinekrav har ikke ført til fyringer

Mærsks topchef Søren Skou fortæller, at det har været nok at tale med medarbejdere, der har haft et problem med vaccinekrav.

Ifølge Søren Skou har det ikke været nødvendigt at fyre nogen på grund af vaccinekrav i virksomheden. | Foto: Ida Marie Odgaard

A.P. Møller-Mærsks krav om at blive vaccineret, hvis man som ansat møder på fysisk på arbejde i Danmark, har ikke ført til fyringer af medarbejdere. Det fortæller topchef Søren Skou på et pressemøde onsdag.

”Vi har gjort det på tillid, og det er ikke sådan, at vi har stået og tjekket coronapas i indgangen. Men vi har haft nogle medarbejdere, hvor vi har haft samtaler med dem, fordi de har haft et problem med kravet. Men mig bekendt har vi ikke fyret nogen”, siger han.

”Vi har sagt til dem på en pæn måde, at kollegaerne ikke er interesserede i, at de kommer på arbejde, hvis de ikke er vaccinerede, fordi de bringer risiko med ind i firmaet. Sådan er vi ret sikre på, at nogle kolleger har det. Samtidig synes vi, at videnskaben er ret klar,” lyder det videre.

Kravet om vaccinen blev første gang offentligt luftet ved et lignende pressemøde tilbage i november 2021 - kort før Danmark endnu engang lukkede ned. Dengang vakte det opsigt og mødte blandt andet kritik fra flere fagforeninger.

Mærsk forsikrede dog, at selskabet ville sørge for at overholde den gældende lovgivning.

Maersk indfører vaccinekrav for sine kontoransatte

Fagforeninger kritiserer Mærsks krav om vaccination af ansatte

Genmab overvejer coronatest af medarbejdere – afventer retningslinjer

Fire ud af fem er for krav om coronatest fra arbejdsgiver

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier