PolicyWatch

Bygherreforeningen: Skrinlagte kommunale projekter bliver flere og flere

Prisstigninger i byggebranchen vil også fremover føre til, at projekter i de danske kommuner bliver udsat eller helt droppet. Sådan lyder meldingen fra Bygherreforeningens direktør, Henrik L. Bang.

Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen. | Foto: PR / Bygherreforeningen/Kontraframe.dk

Udskudte eller skrottede anlægsprojekter er ikke et særsyn rundt omkring i de kommunale skuffer, og stigende priser vil fremover betyde, at endnu flere borgere kommer til at se langt efter ellers affyringsklar byggerier.

Sådan lyder de dystre udsigter fra interesseorganisationen Bygherreforeningen, hvis direktør, Henrik L. Bang, over for TV 2 Lorry beretter om mange medlemmer, der har ”problemer med at få budgetterne til at holde.”

”Jeg tror bestemt, vi kommer til at se flere udskudte og skrinlagte kommunale byggerier i den nærmeste fremtid,” siger Henrik L. Bang og påpeger, at byggeri af almene boliger også er inkluderet i den spådom.

Årsagen til prisstigningerne angiver han bl.a. som en kombination af udfordringer med forsyningskæder og en voksende global efterspørgsel på byggeri i coronapandemiens kølvand.

Det seneste eksempel på et skrinlagt kommunalt projekt fik vi i denne uge, da Helsingør-borgmester Benedikte Kiær måtte krybe til korset og erklære et svømmehalsbyggeri og -renoveringsprojekt til 111 mio. kr. for afbrudt på grund af prisstigninger på 25 pct.

Supersygehus i Aalborg bliver dyrere og forsinkes igen

AP Ejendomme indgår milliardaftale om 30-årigt projekt i Randers

Tre entreprenører i stort Femern-udbud er anklaget i spanske kartelsager

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier