PolicyWatch

Internt notat: Ministerium åbner for nye veje til at blive godkendt som chef i en bank

Der er flere modeller på bordet, når det kommer til, hvordan ledeles- og bestyrelsesmedlemmer skal fit & proper-godkendes i fremtiden, viser interne notater. FinansWatch løfter her sløret for, hvilke løsninger, der arbejdes på, så sektoren i fremtiden kan tiltrække kvalificerede kandidater.

Oprindeligt ville regeringen have præsenteret et lovforslag om de nye fit & proper-regler i starten af året. Men nu kommer Folketinget først til at stemme om det efter sommerferien. | Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

For at gøre det muligt for bankerne at sikre fødekæden i ledelsen vil embedsværket tage nye metoder i brug. Flere modeller er bragt til bordet i de politiske forhandlinger om, hvordan fremtidens krav til ledelses- og bestyrelsesmedlemmer samt såkaldte nøglepersoner i bankerne skal udformes. Det kan FinansWatch afsløre på baggrund af interne notater fra Erhvervsministeriet.

Løsningerne kan muligvis få flere af landets bankbestyrelser til at sænke skuldrene. Frygten for for rigide krav med en hovedvægt på fastsatte tærskelværdier, har nemlig skabt utryghed for fremtidens rekrutteringsprocesser hos flere i den danske finanssektor.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier