PolicyWatch

Fyret direktør får 6,5 millioner med sig efter amputationsskandale

Koncerndirektør Ole Thomsen forlader ifølge flere medier Region Midtjylland med millioner i fratrædelsesordning. Han blev fyret af regionsrådets forretningsudvalg efter skandalen om et stort antal amputationer, der kunne have været undgået.

Ole Thomsen er nu fortid i Region Midtjyllands. | Foto: Nørskov Benjamin/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Region Midtjylland vil sende den fyrede koncerndirektør Ole Thomsen ud af døren med en fratrædelsesordning på knap 6,5 millioner kroner, skriver Avisen Danmark og TV MidtVest.

Torsdag i sidste uge blev Ole Thomsen fyret som koncerndirektør i regionen i kølvandet på sagen om 47 årlige amputationer, som ifølge en ekstern analyse kunne været undgået.

De 6,49 millioner kroner omfatter 12 måneders opsigelsesvarsel og en fratrædelsesgodtgørelse ved uønsket afsked på 24 måneder. Derudover har han ret til efteruddannelse for op til 100.000 kroner. Det skriver Avisen Danmark.

Ole Thomsen blev fyret efter et ekstraordinært møde i regionens forretningsudvalg. Et møde, der var den foreløbige kulmination på sagen om amputationerne, som ifølge den eksterne analyse kunne være forebygget.

Allerede i 2019 advarede et tværfagligt specialeråd om, at antallet af amputationer lå for højt. Det reagerede regionens ledelse dog ikke på.

Ole Thomsen har tidligere forklaret, at han ikke opfattede henvendelsen fra specialerådet som en advarsel. Han så det derimod mere som et indlæg i debatten om en fremtidig sundhedsplan.

Regionsformand Anders Kühnau (S) gav torsdag udtryk for, at Ole Thomsen - efter regionsformandens mening - burde havde videregivet advarslen til politikerne, så de kunne have reageret på den.

”Regionsledelsen er ansvarlig for, at vi får de her informationer. Dem har vi ikke haft i den her sag,” sagde Anders Kühnau torsdag til Ritzau.

Region Midtjylland har nu besluttet at øge kapaciteten på det karkirurgiske område. Desuden har man besluttet at sætte en uvildig ekstern undersøgelse af hele forløbet i gang. Den ventes klar en gang i løbet af efteråret.


Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier