PolicyWatch

Ørsted udpeger danske anlæg til sin satsning på CO2-fangst

Energiselskabet vil benytte Avedøreværket og Asnæsværket til at indfange 400.000 ton CO2 om året fra 2025. Sidstnævnte skal også indfange CO2 fra raffinaderiet i Kalundborg, lyder planen, der omfatter lagring af CO2 i Nordsøen.

Foto: Jens Dresling

Ørsted har planer om at tage det flisfyrede kraftvarmeværk Asnæsværket samt den halmfyrede kedel på Avedøreværket i brug til CO2-fangst, når selskabet efter planen skal indfange 400.000 ton CO2 om året fra 2025.

EnergiWatch kunne i slutningen af maj afsløre, at Ørsted havde tænkt sig at byde ind på CCS-udbuddet, der fra politisk hold er tiltænkt en nøglerolle i forhold til de danske klimaambitioner. Mandag morgen har Ørsted i en pressemeddelelse oplyst flere detaljer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier