PolicyWatch

Danske Rederier ser dansk CCS-eventyr sejle væk

Brancheorganisationen Danske Rederier kritiserer Energistyrelsen for endnu ikke at have givet grønt lys til CO2-lagring i den danske del af Nordsøen. Der bliver snart åbnet for ansøgninger, lyder det fra myndigheden.

Jacob Clasen er viceadministrerende direktør i brancheorganisationen Danske Rederier. | Foto: PR / Danske Rederier

Det går for langsomt hos Energistyrelsen med at få styr på de nødvendige godkendelser for de danske CO2-lagre, hvis det står til Danske Rederier. Det siger Jacob Clasen, der er viceadministrerende direktør i brancheorganisationen til EnergiWatch.

Han hæfter sig ved, at Ørsted i forbindelse med det igangværende CCS-udbud for CO2-fangstaktører satser på at sende omkring 400.000 ton CO2 videre til det norske Northern Lights-lager. Det skyldes, at energiselskabet ikke tør regne med, at der er danske lagre i drift fra 1. januar 2026, som det kræves af Energistyrelsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier