PolicyWatch

Regeringen vil forbedre dyrevelfærden i samspil med erhvervet

Der skal en kulturændring til i den animalske produktion for at forbedre dyrevelfærden. Det mener Socialdemokratiets fødevareordfører, der vil løse det i samspil med erhvervet.

Socialdemokratiets fødevareordfører, Anders Kronborg. | Foto: PR

Omtrent hver tredje danske svinebesætning har ifølge nye tal fra Fødevarestyrelsens seneste stikprøvekontrol problemer med at overholde reglerne for god dyrevelfærd, og tallet har været nogenlunde stabilt i syv år.

Socialdemokratiets fødevareordfører, Anders Kronborg, mener derfor, at der skal ”en kulturændring til i den animalske produktion.” Det skriver Altinget.

Ordføreren understreger, at arbejdet skal ske i tæt samarbejde med erhvervet.

”Jeg mener faktisk, at det her er noget, der skal løses i samspil med erhvervet. Jeg har endnu ikke oplevet, at Landbrug & Fødevarer har sat sig på hænderne eller hævet paraderne på den her dagsorden. Jeg oplever kun, at de anerkender udfordringen,” siger han.

Landbrugsminister Rasmus Prehn (S) har indkaldt Landbrug & Fødevarer til ”en alvorlig samtale i Fødevareministeriet” på baggrund af nye tal for dyrevelfærden i Danmark.

Endnu er der ikke sat et dato på mødet, men ifølge Landbrug & Fødevarer Gris vil anledningen blive brugt til at præsentere en række tiltag for at øge dyrevelfærden i den danske svineproduktion.

Kun 12 avlere har søgt om dvalekompensation - støttepartier vil forbyde minkavl permanent

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier