PolicyWatch

Landzoner må vente op til et år på bedre mobildækning

Onsdag i sidste uge faldt en revision af planloven på plads, der gør det lettere for teleselskaberne at opsætte mobilmaster i landzoneområder. Men trods jubel i branchen kan der gå op til et år, før udbygningen er på plads.

Jakob Willer, direktør i Teleindustrien. | Foto: Nima Taheri

Det skabte jubel i telebranchen, da der onsdag blev forhandlet en revision af planloven på plads, som gør det lettere for selskaberne at sætte mobilmaster op i Danmarks landzoner. Men der kan fortsat gå op til et år, før mobilhullerne i Danmarkskortet er fyldt ud.

Foran ligger nemlig en længere proces med først at udmønte loven - og dernæst skal telebranchen til forhandlingsbordene i kommunerne for at finde løsninger på, hvor masterne kan stå. Og til sidst skal de så etableres.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier