PolicyWatch

Chef for techkontor: Kulturministeriet skal spille større rolle i medie- og techpolitik

Med indgåelsen af den nye medieaftale er Kulturministeriet for alvor slået ind på et udviklingsspor, hvor det i højere grad vil arbejde på at løse udfordringer med bl.a. store, internationale techkoncerner.

Andreas Geertsen tiltrådte i oktober 2020 som første anfører for Kulturministeriets såkaldte techgigantkontor, og har til Altinget sat ord på, hvad status er for arbejdet.

Han beskriver bl.a. den første tid i stillingen som kontorchef som præget af forhandlingerne af medieaftalen for 2022-2025, der blev indgået af en smal forligskreds i maj. Aftalen indeholder flere tiltag, der sigter efter mere regulering af techselskaber som Google, Meta og Netflix. Det er områder, hvor Kulturministeriet skal spille en større rolle, fortæller han.

”Kulturministeriet er i det hele taget inde i en spændende udvikling, hvor vi gerne i endnu højere grad vil være en drivende kraft i kultur-, medie- og tech-politikken,” siger Andreas Geertsen til Altinget.

I medieforliget er der bl.a. afsat midler til at åbne et nyt center for Tech og Demokrati, som skal skabe mere viden om de store platformes effekt på demokratiet og bidrage til udvikling af ny politik på området. Samtidig er der skrevet en ambition ind i aftalen om, at man gennem nye aftaler med techkoncernerne skal undgå, at de ”censurere dansk indhold” på sociale medieplatforme.

Regeringen trækker lovforslag om sociale medier tilbage

K-ordfører: Regeringen har spildt tiden med nu skrottet lovforslag

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier