PolicyWatch

SAS-formand ser blandede signaler fra kreditorerne

I forbindelse med redningsplanen for SAS har koncernen modtaget blandede signaler fra kreditorerne, lyder det fra bestyrelsesformand, Carsten Dilling.

SAS-formand, Carsten Dilling. | Foto: Lars Schroder/AFP/Ritzau Scanpix

SAS har tirsdag søgt om konkursbeskyttelse ved en domstol i USA med det håb, at det vil give mulighed for at gennemføre en rekonstruktion og redning af luftfartsselskabet.

Koncernen har i forbindelse med sin redningsplan, SAS Forward, modtaget blandede signaler fra kreditorerne, men med tirsdagens beslutning kan det betyde, at de nu må træffe en beslutning.

Det skriver Finans.

”Vi har alle mulige signaler, rød, gul og grøn. Så det er en mixed bag. Men det er klart, at der har måske været et spørgsmålstegn hos forskellige modparter på den anden side af bordet, om vi vil gå så langt, som vi nu har gjort i dag. Og nu er det spørgsmål i hvert fald afklaret. Så bliver de nødt til at komme til bordet, hvis de vil deltage, siger SAS’ bestyrelsesformand,” Carsten Dilling, til Finans.

Beskyttelsen i form af en chapter 11-process betyder, at det bliver en amerikansk dommer, som skal styre processen, og det kan betyde en hurtigere afklaring.

SAS Forward forudsætter store besparelser i SAS, at kreditorer konverterer gæld for 14 mia. kr. til aktier, og at der yderligere skydes 7 mia. kr. i frisk kapital ind i koncernen.


Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier