PolicyWatch

Danske Medier og Politikens adm. direktør opfordrer politikere til at hjælpe ukrainske medier

Der er behov for mere hjælp af både politisk og økonomisk karakter for at sikre frie medier i Ukraine, skriver Stig Ørskov, der r adm. direktør i JP/Politikens Hus, og Mads Brandstrup, adm. direktør i Danske Medier, i et debatindklæg i Politiken efter besøg i landet.

Stig Ørskov og Mads Brandstrup opfordrer EU og den danske regering til at yde økonomisk og politisk støtte til Ukraines medier. | Foto: Valentyn Ogirenko/Reuters/Ritzau Scanpix

Ukrainske medier er under stort pres som følge af Ruslands invasion, og mens medievirksomheder hidtil har støttet medierne økonomisk, er der nu brug for mere og fortløbende hjælp fra politisk side. Sådan lyder det i et debatindlæg i Politiken fra Mads Brandstrup, adm. direktør i brancheorganisationen Danske Medier og Stig Ørskov, adm. direktør i JP/Politikens Hus og næstformand i World Association of Newspublishers.

”Indtil nu har vores initiativ fra private skandinaviske medievirksomheder kunnet levere konkret og kontant støtte til ukrainske medier, så de har kunnet fortsætte med at udkomme. I Kharkiv, Kherson og andre hårde konfliktområder. Men herfra må det ske i partnerskab med vores regeringer, så vi sikrer en fortløbende og substantiel støtte til drift og forretningsopbygning,” lyder det.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier