PolicyWatch

Brancheorganisation: Danmark har stort vindpotentiale i USA

Senatet har stemt Joe Bidens klimaplan videre. Store investeringer vil gå til Danmark, mener Green Power Denmark.

Kristian Jensen, administrerende direktør i erhvervsorganisationen Green Power Denmark, ser store muligheder for danske virksomheder i forbindelse med den amerikanske klimaaplan. | Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken

Når USA i de kommende år skal masseinvestere i vedvarende energiløsninger, vil danske virksomheder få del i de mange milliarder.

Det mener Kristian Jensen, administrerende direktør i erhvervsorganisationen Green Power Denmark, om den klimaplan, som USA’s præsident, Joe Biden, har fået stemt igennem Senatet.

”Der er en oplagt mulighed til hele den stærke danske søjle af virksomheder, der udvikler og driver vedvarende energi. Jeg tror på, at den her plan har et kæmpe potentiale for Danmark,” siger han.

Særligt på vindfronten forventer den grønne erhvervsorganisation, at danske virksomheder har et forspring, mener Kristian Jensen.

”Vi er førende i verden i at bruge vindens kræfter til at omdanne til ren og vedvarende energi. Derfor vil vi klart få del i den pulje, der er,” siger han.

Den amerikanske præsident har fået stemt klimaplanen igennem et af Kongressens to kamre med et snævert flertal.

Planen indeholder ifølge AFP blandt andet en investering på 370 milliarder dollar i at reducere udledningen af drivhusgasser frem mod 2030.

Fordi Demokraterne har størstedelen af pladserne i Repræsentanternes Hus, ventes lovforslaget også at blive stemt igennem der.

Enige amerikanske demokrater klar med stor klima- og energipakke

Joe Biden presser på for mere havvind

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier