PolicyWatch

Danske Bank og Nordea skruer ned for gebyrer efter påbud

Danske Bank og Nordea anker påbud om at sænke valutakurstillæg til domstolene, men har rettet ind og sænket gebyrerne, efter at Konkurrencerådet langede påbuddet ud i foråret.

Det er gebyret, som kunderne betaler for at svinge Visa/Dankortet i udlandet, som Konkurrencerådet i marts påbød Danske Bank og Nordea at sænke. | Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Danske Bank og Nordea blev i marts af Konkurrencerådet påbudt at skrue ned for det valutatillæg, som kunder betaler, når de svinger Visa/Dankortet i udlandet. Det har begge banker nu gjort, samtidig med at de anker påbuddene til domstolene, skriver DR.

Danske Bank har helt fjernet gebyret på 1,5 pct. for transaktioner i EU og sænket tillægget fra 2 til 1,5 pct. i resten af verden. Nordea har skåret 0,5 procentpoint af gebyrerne for betalinger i både EU og resten af verden, så de nu lyder på henholdsvis 1 og 1,5 pct.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Vækstfondsdirektører stopper inden fusion

Vækstfondens adm. direktør, Rolf Kjærgaard, fratræder og får følgeskab af investeringsdirektør Mikkel Hesselgren, der også har meldt sin afgang. I forvejen har Vækstfondens formand forladt sin post i august. Til nytår bliver fonden en del af den nye statslige kæmpefond, Danmarks Eksport- og Investeringsfond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier