PolicyWatch

Styrtdyk i byggeriet: Spejder langt efter nye ordrer

Byggeriet er i krise, og sortsynet i branchen når nye højder, viser en ny undersøgelse fra SMV Danmark. Aktiviteten ventes af falde yderligere.

"Branchen har længe været præget af store udfordringer," lyder det fra konsulent i SMV Danmark. | Foto: Maria Trustrup Hansen

Nordsjællandske Lacour Byg må kigge langt efter nye ordrer fra private kunder. Sidste år modtog selskabet 5-10 henvendelser om ugen. Det første halvår af 2022 har niveauet blot været på 2-4 om måneden.

Det skriver Børsen, som har interviewet indehaver af byggefirmaet Filip La Cour i anledning af en ny undersøgelse fra brancheorganisationen SMV Danmark.

Undersøgelsen viser, at stigende materialepriser, rentestigninger og nu energikrise har fået byggeaktiviteten til at falde markant, og 28 pct. af de 198 adspurgte bygge- og anlægsvirksomheder forventer et lavere resultat i år sammenlignet med sidste år..

”Det trækker op til stormvejr i byggeriet. Branchen har længe været præget af store udfordringer, og nu ser flere ud til at knække,” udtaler Lasse Lundqvist, konsulent i SMV Danmark.

Den daglige oversigt over konkurser, som EjendomsWatch løbende bringer, indeholder tirsdag tre byggevirksomheder.

En ud af tre virksomheder venter svækket vækst som følge af krig

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier