PolicyWatch

Danske lufthavne utilfredse med sagsbehandlingstid

En stribe danske lufthavne har sendt til brev til Politiets Efterretningstjeneste (PET), fordi de ikke er tilfredse med den tid, det tager at få sikkerhedsgodkendt personale.

Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Seks danske lufthavne har over for Politiets Efterretningstjeneste (PET) udtrykt deres utilfredshed med den lange sagsbehandlingstid for at få sikkerhedsgodkendt personale. Det skriver branchemediet Check-in.dk.

Det er direktørerne for lufthavnene i henholdsvis Københavns, Billund, Aalborg, Aarhus, Karup og Sønderborg, der i slutningen af september sendte et brev til chefen for PET, Finn Borch Andersen, hvor de advarer om, at det kan blive kritisk for den danske luftfartsbranche, hvis ikke problemet med den lange sagsbehandlingstid bliver løst.

Problemet er ifølge lufthavnene, at kapaciteten i sikkerhedskontrollen i de danske lufthavne vil blive markant reduceret i takt med, at ansatte siger op og ikke bliver erstattet lige så hurtigt.

I Københavns Lufthavn venter eksempelvis omkring 120 personer på sikkerhedsgodkendelse inden opstart på deres uddannelse i løbet af efteråret, skriver mediet.

Frygten er, at hvis problemet ikke bliver løst, kan det ende i samme situation som i Amsterdam-lufhavnen Schiphol. Her har der siden foråret manglet sikkerhedspersonale, og det har betydet, at lufthavnen har måttet sænke kapaciteten.

”Hvis myndighederne ikke lægger stilen om og får allokeret ressourcer til at få det løst, så får vi det kaos man har set i andre europæiske lufthavne, eksempelvis i Schiphol,” siger Karsten Lauritzen, direktør hos DI Transport til Check-in.dk.

Forlænget sikkerhedstjek af ansatte rammer luftfarten

Københavns Lufthavn halter stadig efter tiden før corona-krisen

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier