Danske virksomheder har været på opkøbsjagt i udlandet

Novo Nordisk og Matas er blandt de danske virksomheder, der har købt en udenlandsk virksomhed i 2023.
Danmarks mest værdifulde selskab, Novo Nordisk, er blandt de danske virksomheder, der har foretaget opkøb i 2023. | Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix
Danmarks mest værdifulde selskab, Novo Nordisk, er blandt de danske virksomheder, der har foretaget opkøb i 2023. | Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Appetitten på køb og salg af danske virksomheder har ikke ladet sig vælte helt omkuld af høje renter og geopolitisk usikkerhed.

Det viser en opgørelse fra virksomheden Beierholm, der netop arbejder med rådgivning inden for virksomhedstransaktioner.

I løbet af årets første seks måneder blev der indgået i alt 284 købs- eller salgsaftaler, der involverede en dansk virksomhed.

Det er godt nok et fald på 24 procent i forhold til samme periode i rekordåret 2022. Men det er et stykke højere end i mange af de foregående år.

Kigger man alene på danske virksomheders opkøb, har de i høj grad haft øjnene rettet mod udlandet, viser tallene.

Danske virksomheder gennemførte i alt 41 opkøb i udlandet i andet kvartal i 2023. Det er rekordhøjt for et enkelt kvartal, skriver Beierholm.

83 procent af opkøbene i udlandet skete inden for Europas grænser.

Til sammenligning blev der købt 31 udenlandske virksomheder af en dansk køber i samme kvartal sidste år.

Udviklingen er formentlig understøttet af, at noget af den usikkerhed, der har præget prognoserne for den globale økonomi i den seneste periode, er mere afdæmpet end tidligere.

Danske virksomheder, der har erhvervet sig en virksomhed i udlandet i andet kvartal, tæller blandt andet medicinalgiganten Novo Nordisk samt butikskæden Matas.

I juni blev det offentliggjort, at Novo Nordisk overtog aktiemajoriteten i den franske virksomhed Biocorp, der producerer digitale injektionspenne.

I samme måned kunne Matas offentliggøre købet af Kicks Group, der er en svensk skønhedskæde. Opkøbet kostede 700 millioner kroner og har til hensigt at gøre Matas markedsledende i Norden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også