PolicyWatch

Handelsaftale med Sydamerika på trapperne? Kan fjerne toldmur på 30 milliarder

En handelsaftale mellem EU og Mercosur i Sydamerika kan falde på plads i næste uge. Ifølge Dansk Industri kan det på sigt få stor betydning for danske virksomheder. I første omgang kan en aftale spare EU’s virksomheder for 30 mia. kr. i told.

Brasiliens hovedstad Rio de Janeiro. Her og andre steder i Sydamerikan kan danske virksomheder muligvis se frem til mere samhandel fremover. | Foto: Felipe Dana/Ritzau Scanpix

I 2001 arbejdede Peter Thagesen på den danske ambassade i Brasilien. Dengang troede han, at en handelsaftale mellem EU og det sydamerikanske Mercosur var lige om hjørnet til gavn for bl.a. danske virksomheders eksport til de sydamerikanske markeder.

Aftalen dengang blev aldrig til noget, men i næste uge er der mulighed for, at en handelsaftale mellem det europæiske og sydamerikanske kontinent rent faktisk kan falde på plads.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

EU: Bankers negative renter er umiddelbart efter bogen

EU-Kommissionen vurderer umiddelbart, at det ikke er i strid med reglerne, at danske banker opkræver negative renter på basale betalingskonti. I sidste ende er skal domstolene afklare, om negative renter er efter reglerne. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier