PolicyWatch

Ellemann-Jensen fejer landbrugsorganisation ned ad brættet

En række folketingssvar fra miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) er faldet den lille landbrugsorganisation Bæredygtigt Landbrug for brystet. Nu er formand Flemming Fuglede Jørgensen i ”vildrede”.

Foto: (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Formanden i Bæredygtigt Landbrug er så utilfreds med regeringen og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), at han for første gang i sit liv ikke vil stemme på et parti i blå blok. Han vil heller ikke anbefale medlemmerne i Bæredygtigt Landbrug at gøre det.

Det skriver Jyllands-Posten.

Baggrunden er, at landbrugsformanden er utilfreds med regeringens indsats på landbrugsområdet. For en uge siden gik lobbyorganisationen Landbrug & Fødevarer og Bæredygtigt Landbrug til angreb på regeringen i Jyllands-Posten, hvor lobbyisterne beskyldte regeringen for at have svigtet landbruget i jagten på miljøbeviste storbyvælgere. I den forbindelse foreslog tidligere miljø- og fødevareminister Hans Christian Schmidt en afskaffelse af landbrugets jordskatter og pesticidafgifter.

Men både Hans Christian Schmidts forslag og landbrugslobbyisternes kritik fejes nu ned ad brættet af nuværende miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

På spørgsmålet "Er ministeren enig med Hans Christian Schmidt i, at pesticidafgifterne skal afskaffes", lyder svaret fra ministeren: ”nej.” Præcis samme svar giver ministeren til spørgsmålet om, hvorvidt han mener, at kritikken fra henholdsvis Bæredygtigt Landbrug, Landbrug & Fødevarer og Danske Svineproducenter er berettiget.

"Jeg er i vildrede og kan ikke anbefale at stemme på regeringspartierne. Så længe, at de røde ikke kommer med en ordentlig landbrugspolitik, kan jeg heller ikke stemme på dem. Men jeg kan lade være med at stemme," siger Flemming Fuglede Jørgensen til Jyllands-Posten.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier