PolicyWatch

S-regering kan overtage uafklaret vejafgift

Regeringen og DF har vedtaget en vejafgift, der træder i kraft ved årsskiftet. Hvordan afgiften konkret kommer til at se ud, ligger dog endnu ikke fast, og det kan snart blive Socialdemokratiets hovedpine.

Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Den skal skaffe statskassen 300 mio. kr. om året fra næste år, men hvordan den vejafgift, som regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om, konkret skal strikkes sammen, står stadig hen i det uvisse, og det kan snart blive Socialdemokratiets hovedpine, hvis partiet vinder regeringsmagten.

Det skriver Børsen.

Vejafgiften, der skal ramme udenlandske turister på de danske motorveje, skal give et provenu på 300 mio. kr. fra næste år og er en del af en politisk aftale, hvor regeringen og Dansk Folkeparti blandt andet blev enige om at sænke registreringsafgiften.

"Det er sjusket og en noget lemfældig omgang med statskassen at have udskrevet lettelsen på den måde og så slet ikke have styr på, hvordan flere hundrede millioner skal komme ind. At man flere år efter ikke har fremlagt den model. Men vi lægger omvendt til grund, at det faktisk er muligt at gennemføre. Fordi det er det, regeringen har stillet os alle sammen i udsigt," siger skatteordfører Jesper Petersen (S).

S har dog ikke har tænkt sig at droppe afgiften, siger han. Skatteministeriet skriver i en mail til Børsen, at det fortsat er planen, at afgiften skal træde i kraft ved årsskiftet. I en skriftlig kommentar til avisen siger skatteminister Karsten Lauritzen (V), at ministeriet er i gang med at udarbejde en model for vejafgiften, der er forenelig med EU-retten.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier