Løkke er glad for at være fri af regeringspartnerne

Statsministeren giver i ny bog udtryk for, at det har været hårdt at holde sammen på regeringen de seneste år.
Foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau
Foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau
AF RITZAU

år statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) nye bog hedder "Befrielsens øjeblik", henviser det til den lettelse, han føler nu, hvor valgkampen er i fuld gang.

Det betyder nemlig, at han ikke længere repræsenterer den samlede regering, men kan udtale sig som formand for Venstre.

"Jeg har glædet mig til at kunne stå her i egen ret. Sige, hvad jeg mener - uden at skulle tænke, at det ikke går, fordi vi så ikke længere har Liberal Alliance inde under vingen eller De Konservative under vingen eller Dansk Folkeparti inde under vingen," siger han i bogen.

Løkke mener, at han har skullet bruge mange kræfter på at skulle holde sammen på det borgerlige flertal, der materialiserede sig efter det seneste valg.

"Og der har været masser af udfordringer. Jeg prøvede at holde skibet i søen, så det ikke tog for meget vand ind."

"Jeg prøvede at brygge bro mellem Liberal Alliance, De Konservative og os selv og over til Dansk Folkeparti bagefter," siger han i bogen.

Efter valget i juni 2015 dannede Lars Løkke Rasmussen en ren Venstre-regering, men allerede i november 2016 måtte han lægge kursen om.

Som en konsekvens af problemerne i det borgerlige samarbejde inviterede han Liberal Alliance og Konservative med i regeringen. 

Men i valgkampen har uenighederne mellem Venstre på den ene side og regeringspartnerne Liberal Alliance og De Konservative på den anden side foldet sig ud. 

Blandt andet har Venstre afgivet et velfærdsløfte om at løfte de offentlige forbrug med 69 milliarder frem mod 2025.

Det har ikke mindst Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, skudt ned. Han har kaldt det "ren socialdemokratisk overbudspolitik".

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, insisterer desuden på, at en borgerlig regering skal arbejde for skattelettelser frem for at bruge flere penge af de offentlige kasser. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også