USA og Kina forhandler igen – Trump dropper trussel om ny told

USA og Kina genoptager forhandlingerne om en handelsaftale efter et møde mellem landenes præsidenter Donald Trump og Xi Jinping. "Vi er tilbage på sporet," siger Trump, der dropper en trussel om ekstra told.
Donald Trump og Xi Jinping mødtes natten til lørdag sideløbende med G20-topmødet i Osaka, Japan. | Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Kevin Lamarque
Donald Trump og Xi Jinping mødtes natten til lørdag sideløbende med G20-topmødet i Osaka, Japan. | Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Kevin Lamarque

Handelsstriden mellem USA og Kina er blødt op efter et møde mellem den amerikanske præsident Donald Trump og den kinesiske præsident Xi Jinping natten til lørdag dansk tid.

USA og Kina har besluttet at genoptage forhandlingerne om en handelsaftale, og samtidig har Donald Trump droppet sin trussel om at lægge 25 pct. told på yderligere kinesiske varer, således at stort set alt kinesisk eksport til USA ville være toldbelagt.

Det skriver flere amerikanske medier, herunder Reuters og The Wall Street Journal.

"Vi har haft et rigtig godt møde med præsident Xi. Fremragende – jeg vil sige fremragende – så godt, som det nu kunne gå," sagde Donald Trump efter mødet ifølge Reuters.

Han tilføjede, at de to parter er "tilbage på sporet," når det kommer til at forhandle en aftale hjem.

Donald Trump og Xi Jinping mødtes i Osaka i Japan sideløbende med G20-topmødet i byen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også