PolicyWatch

USA og Kina forhandler igen – Trump dropper trussel om ny told

USA og Kina genoptager forhandlingerne om en handelsaftale efter et møde mellem landenes præsidenter Donald Trump og Xi Jinping. "Vi er tilbage på sporet," siger Trump, der dropper en trussel om ekstra told.

Donald Trump og Xi Jinping mødtes natten til lørdag sideløbende med G20-topmødet i Osaka, Japan. | Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Kevin Lamarque

Handelsstriden mellem USA og Kina er blødt op efter et møde mellem den amerikanske præsident Donald Trump og den kinesiske præsident Xi Jinping natten til lørdag dansk tid.

USA og Kina har besluttet at genoptage forhandlingerne om en handelsaftale, og samtidig har Donald Trump droppet sin trussel om at lægge 25 pct. told på yderligere kinesiske varer, således at stort set alt kinesisk eksport til USA ville være toldbelagt.

Det skriver flere amerikanske medier, herunder Reuters og The Wall Street Journal.

"Vi har haft et rigtig godt møde med præsident Xi. Fremragende – jeg vil sige fremragende – så godt, som det nu kunne gå," sagde Donald Trump efter mødet ifølge Reuters.

Han tilføjede, at de to parter er "tilbage på sporet," når det kommer til at forhandle en aftale hjem.

Donald Trump og Xi Jinping mødtes i Osaka i Japan sideløbende med G20-topmødet i byen.

Mere fra PolicyWatch

Total Energies producerer 10 procent mere i Danmark end ventet

Den franske oliekæmpe Total Energies har med en række tiltag siden foråret fået en større olie- og gasproduktion ud af den danske del af Nordsøen. Selskabet varsler en stribe nye brønde på vej over de næste år, men at det har højeste prioritet at få det enorme Tyra-felt op at køre igen.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier