PolicyWatch

Kollerup besøger tech-virksomheder i Silicon Valley

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) tager på kort visit i Silicon Valley, hvor han skal besøge tech-virksomheder og blandt andet drøfte samfundsansvar og dataetik.

Foto: Stine Rasmussen/JPA

Erhvervsminister Simon Kollerup er fra søndag til onsdag i Silicon Valley. Det sker blandt andet for at få indsigt i de muligheder, som teknologi skaber. Kollerup deltager blandt andet i et Denmark Bridge-arrangement, der har fokus på at sikre danske virksomheder bedre adgang til den viden og kapital, der findes i Californien. Samtidig vil ministeren og dansk erhvervsliv få lejlighed til at gå i dialog med tech-virksomheder om balancen mellem digital innovation og digital ansvarlighed.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

"Silicon Valley er for iværksættere og virksomheder med innovative forretningsidéer, hvad Hollywood er for skuespillere. Stedet hvor risikovillig kapital, knowhow og nye digitale løsninger bliver til nye veje til vækst og fremtidens arbejdspladser. Formålet med besøget er sammen med dansk erhvervsliv at skabe fokus på danske styrkepositioner, behovet for at udnytte de nye teknologiske muligheder og ansvaret for at data bruges på en ansvarlig måde,” udtaler Simon Kollerup.

Erhvervsministeren skal også besøge virksomheder, der bruger teknologi til at udvikle innovative løsninger både til den private og offentlige sektor.

"Der er rigtig god mening i at interessere sig for, hvad der foregår i Silicon Valley. Det er nemlig regeringens ambition, at vi knytter forskning og erhvervslivet tættere sammen ved at styrke den tekniske forskning, der understøtter udviklingen af produktion i Danmark, og som bliver afgørende for den grønne omstilling. Og det er blandt andet samarbejde mellem forskere og erhvervsliv, der er på programmet under besøget,” udtaler Simon Kollerup.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier