PolicyWatch

Danmark underskriver samarbejdsaftale med amerikansk sundhedsklynge

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) vil tirsdag underskrive en ny aftale med Texas Medicinal Center, der kan være med til at give danske virksomheder en fod indenfor på det amerikanske marked.

Kronprinsesse Mary besøgte sidste år Texas Medicinal Center i forbindelse med etableringen af det dansk-amerikanske samarbejde. Foto: Daniel Kramer/Reuters/Ritzau Scanpix | Foto: Daniel Kramer/Reuters/Ritzau Scanpix

Dansk sundhedsteknologi får tirsdag en hjælpende hånd ind på det store amerikanske marked, når sundhedsminister Magnus Heunicke tirsdag sætter sin underskrift på en aftale med Texas Medical Center.

Aftalen skal blandt andet skabe et tættere samarbejde omkring forskning og innovation i sundhedssektoren, men åbner samtidig også nye veje for danske løsninger ind på de 53 hospitaler i Texas, skriver dagbladet Børsen.

Blandt de virksomheder, der håber af kunne drage fordel af det nye samarbejde, er rehabkæmpen Guldmann.

"Vi ser en mulighed for at accelere det forhold, vi i forvejen har til nogle af de hospitaler, der findes i Texas, og så ser vi også en mulighed for at komme ind i nogle meget store organisationer, som har nogle aggressive mål for effektivisering af sundhedsvæsnet i USA," siger adm. direktør Anders Drechsler til avisen.

Texas Medical Center er en klynge af hospitaler, universiteter, innovationscentre m.m.

Mere fra PolicyWatch

ECB-økonomer lægger bitcoin i graven

I et indlæg fra Den Europæiske Centralbank (ECB) er der ikke ret stor fidus til kryptovalutaen bitcoin, som ifølge to økonomer holdes kunstigt i live og snart vil være helt irrelevant.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier