PolicyWatch

Ny måling: Virksomheder øjner fremtidig nulvækst i dansk økonomi

En ny institutmåling blandt 392 danske topchefer giver udsigt til laveste vækst siden 2013. Det hænger sammen med Tysklands økonomi, lyder det fra professor.

Foto: Stine Rasmussen/JPA

Greens Analyseinstitut har foretaget en ny måling, der spår en fremtid uden mærkbar vækst i dansk økonomi. Svar fra 392 virksomheder sender i analysen konjunkturindikatoren ned med 1,1 procentpoint til 0,1 pct., hvilket nærmer sig nulvækst i dansk økonomi. Det skriver Børsen.

Virksomhederne er ifølge målingen blevet mere negativt stemte ift. at afsætte varer, men målingen indikerer også, at forventninger til ordrer, investeringslysten, beskæftigelsen og overskuddet er nedadgående, svarer virksomhederne i målingen.

Det var helt tilbage i starten af 2013, at konjunkturmålingen sidst var nede omkring nulpunktet, og det er syvende kvartal i træk, at indikatoren nu falder. Den nye måling viser, at det økonomiske billede kan være mere dystert end økonomer har gået og troet, siger blandt andre cheføkonom i Dansk Erhverv, Tore Stramer, til mediet.

Det fremgår også af målingen, at flere virksomheder forventer, at det bliver sværere at afsætte sine varer i Danmark og Europa, end der er forventninger om det modsatte. Men for blot et kvartal siden, var de forventninger vendt om. Professor på Aarhus Universitet Bo Sandemann Rasmussen udtaler til Børsen, at resultaterne af målingen "har meget at gøre med udviklingen i tysk økonomi," som er Danmarks vigtigste eksportmarked.

Medie: Tyskland dropper konkrete mål i udvandet klimalov

Johnson advarer Macron i opkald: Brexit bliver ikke udsat 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier