PolicyWatch

Radikale beskylder regeringen for tom snak for klimaet

Radikale Venstre vil kræve, at finansloven indeholder ting, der reelt sænker udslippet af drivhusgasser.

Foto: LISELOTTE SABROE//

Regeringens støtteparti Radikale Venstre mener langt fra, at regeringens finanslovsudspil er slagkraftigt nok, når det kommer til klimaet.

Selv har partiet spillet ud med flyskat, udtagning af landbrugsjord og en række andre ting. Men De Radikale er klar til at forhandle om, hvordan udledningen af drivhusgasser skal sænkes på dagens finanslovsforhandlinger.

"Vores eneste ultimative krav er, at det vi gør, det kan mærkes. Man skal kunne se, at udledningen af drivhusgasser falder. Regeringens finanslovsforslag er lutter gode hensigter. "

"Men tiden til gode hensigter alene er passeret," siger politisk leder for Radikale Venstre Morten Østergaard mandag foran forhandlingslokalet i Finansministeriet.

Regeringens finanslovsudspil indeholder 2,1 milliarder kroner til "en ny grøn retning" for Danmark. Men det beløb indeholder for en stor dels vedkommende omprioriteringer af eksempelvis forskningsmidler og omprioriteringer af udviklingsbistanden.

Og der er altså ikke nok for Radikale Venstre

"Vi har hele tiden sagt, at tiden er kommer til at erstatte symbolpolitik med CO2-reduktion. Hvis vi skal lave en finanslovsaftale, så skal man kunne se, at CO2 udslippet falder."

"Regeringens forslag er et stort, rundt nul i CO2 regnskabet. Nu skal forhandlingerne i gang. Det afgørende for os er, at vi tager beslutninger, der fører til, at CO2-udledningen falder." 

"Det kan man ikke med Socialdemokraternes finanslovsudspil. Tiden er ikke til mere snak, men med handling," siger Morten Østergaard.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier