PolicyWatch

Regeringen vil stramme grebet om netbutikker

Nye forordninger fra EU har fået Erhvervsministeriet i sving med ny lov, der skal regulere netbutikker.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen//

Der skal bedre styr på netbutikker og de varer, danskerne køber i dem. 

Derfor vil erhvervsministeren næste år fremsætte en lov, der øger kontrollen med specielt udenlandske netbutikker betydeligt.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

"Vi skal kunne beskytte de danske forbrugere mod for eksempel farligt legetøj, farlige maskiner eller ulovligt fyrværkeri, uanset om de handler i en butik på Byrum Hovedgade eller i en online webshop fra Kina." 

"Derfor har vi brug for tidssvarende lovgivning, der også er fremtidssikret både med hensyn til nye produkter og nye handelsveje," skriver erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en pressemeddelelse.

Den kommende lov skal give de danske myndigheder mulighed for at kontrollere netbutikker ved blandt andet at foretage anonyme test samt at sanktionere netbutikker. 

Loven vil gælde ikke bare netbutikker, men også eksempelvis grupper på sociale medier eller andre steder på nettet, hvor der bliver solgt ting. Som sanktion vil loven gøre det muligt at blokere disse i Danmark og udstede bøder.

EU har vedtaget nye forordninger på området, og det er det, der har sat ministeriet i gang.

"Det er en udfordring for forbrugernes sikkerhed, at vi ikke med den nuværende lovgivning kan kontrollere produkter fra forhandlere uden for EU." 

"Derfor har vi besluttet at indarbejde de nye muligheder for håndhævelse allerede nu, et år før forordningen reelt er pålagt os at skulle træde i kraft, ligesom vi har valgt at supplere forordningen med en række tiltag, som for eksempel øgede strafmuligheder, så danske forbrugere fortsat trygt kan handle på nettet," skriver Simon Kollerup i meddelelsen.

Mere fra PolicyWatch

Tysk energi-hjælpepakke endeligt på plads

Tysklands regering er blevet enige om, hvordan den kommende energi-hjælpepakke til den tyske befolkning og industri skal se ud. De første 99 mia. euro er afsat til fossil gas, varme og elektricitet.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier