PolicyWatch

Techambassadør: Ansvarlighed kan være en konkurrencefordel for danske it-firmaer

Der er en grundlæggende ordentlighed og ansvarlighed i dansk erhvervsliv, som kan blive en konkurrencefordel for danske it-selskaber, mener Danmarks tech-ambassadør.

Foto: Nanna Navntoft

Casper Klynge er Danmarks techambassadør og er bosat i Silicon Valley - epicentret for teknologisk udvikling. Derfor er han også vant til de gigantiske amerikanske it-selskaber, men alligevel ser han nogle muligheder for danske og europæiske virksomheder på techområdet i fremtiden.

Det siger han til Berlingske.

For mens techgiganterne kan have et lettere afslappet forhold til det etiske aspekt, er der en helt anden ordentlighed i dansk erhvervsliv generelt. Det er ifølge techambassadøren 'dybt forankret' i danske virksomheder, at alle skal opføre sig ordentligt. Og netop ordentligheden og det større fokus på etiske overvejelsen kan ifølge Casper Klynge blive en fordel for danske it-virksomheder.

"Hvis vi kan vende ansvarligheden til en konkurrencefordel, og Europa kan skabe virksomheder, der kan konkurrere med de asiatiske og amerikanske, er det godt – både ud fra et værdiperspektiv og i forhold til at skabe jobs og økonomisk vækst," siger han til Berlingske, da avisen møder ham på techfestivalen Websummit i Portugal.

DI og ITB: Tech-industrien kommer under klimapres 

Tommy Ahlers går i rette med udbudsreglerne 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier