PolicyWatch

Techambassadør: Ansvarlighed kan være en konkurrencefordel for danske it-firmaer

Der er en grundlæggende ordentlighed og ansvarlighed i dansk erhvervsliv, som kan blive en konkurrencefordel for danske it-selskaber, mener Danmarks tech-ambassadør.

Foto: Nanna Navntoft

Casper Klynge er Danmarks techambassadør og er bosat i Silicon Valley - epicentret for teknologisk udvikling. Derfor er han også vant til de gigantiske amerikanske it-selskaber, men alligevel ser han nogle muligheder for danske og europæiske virksomheder på techområdet i fremtiden.

Det siger han til Berlingske.

For mens techgiganterne kan have et lettere afslappet forhold til det etiske aspekt, er der en helt anden ordentlighed i dansk erhvervsliv generelt. Det er ifølge techambassadøren 'dybt forankret' i danske virksomheder, at alle skal opføre sig ordentligt. Og netop ordentligheden og det større fokus på etiske overvejelsen kan ifølge Casper Klynge blive en fordel for danske it-virksomheder.

"Hvis vi kan vende ansvarligheden til en konkurrencefordel, og Europa kan skabe virksomheder, der kan konkurrere med de asiatiske og amerikanske, er det godt – både ud fra et værdiperspektiv og i forhold til at skabe jobs og økonomisk vækst," siger han til Berlingske, da avisen møder ham på techfestivalen Websummit i Portugal.

DI og ITB: Tech-industrien kommer under klimapres 

Tommy Ahlers går i rette med udbudsreglerne 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier