PolicyWatch

Elbil-ambitioner vil koste milliardinvesteringer i infrastrukturen

Det kommer til at koste 4 mia. kr. i investeringer, hvis Danmark skal nå målet om 1 mio. elbiler i 2030. Branchen vil gerne bidrage, men lovgivningen skal lettes, lyder det.

"Infrastrukturen skal være på forkant med det fremtidige transportbehov, vi kommer til at se. Derfor skal det altså ikke først komme på dagen, hvor vi har en million elbiler på gaden. For ellers risikerer vi kø ved ladestandere, og det bliver dyrt for samfundet," siger branchechef i Dansk Elbil Alliance til Børsen. | Foto: colourbox.com

Skal Danmark være fri for diesel og benzinbiler i 2030, bør man mindske barrierne for at investere i markedet for infrastruktur. Sådan lyder det fra adm. direktør i ladestandervirksomheden Clever, Casper Kirketerp-Møller, og branchefolk til Børsen.

"Elbilerne er her allerede. Og lige om lidt har vi rigtig mange elbiler kørende på vejene. Men hvordan skal infrastrukturen være? Infrastrukturen skal være på forkant med det fremtidige transportbehov, vi kommer til at se. Derfor skal det altså ikke først komme på dagen, hvor vi har en million elbiler på gaden. For ellers risikerer vi kø ved ladestandere, og det bliver dyrt for samfundet," siger Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance til Børsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier