Magistrenes A-kasse har spurgt ledige: Søger også ufaglært

Ifølge Per Clausen, formand for Magistrenes A-kasse, kræver a-kasserne, at medlemmerne søger bredt.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
AF RITZAU

Den seneste tid har ledige akademikeres lyst til at søge ikkeakademiske job været til debat.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har sagt til Berlingske, at ledige akademikere ikke skal føle sig for fine til at sidde i kassen i Netto. Og i København mener beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), at kommunens a-kasser er for bløde ved nyuddannede akademikere.

Som følge af debatten har Magistrenes A-kasse spurgt sine 5280 ledige medlemmer, hvilke job de har søgt, mens de har været ledige. Knap en tredjedel har svaret på undersøgelsen, der er foretaget 11. og 12. november.

32 procent svarer, at de også har søgt et job som ufaglært, 63 procent svarer, at de har søgt et job på mellemniveau, mens 84 procent svarer, at de også har søgt job, der er en blanding af akademisk- og ikkeakademisk.

7 procent svarer, at de kun har søgt akademiske job i deres ledighedsperiode.

Per Clausen, der er formand for Magistrenes A-kasse mener, at det er en myte, at de som a-kasse opfordrer dem til ikke at søge uden for deres fag.

Han fortæller, at a-kassen kræver, at medlemmerne søger bredt.

"Det fremgår meget tydeligt, at vores medlemmer søger mange andre stillinger end de akademiske stillinger."

"De søger ufaglærte stillinger. De søger en lang række andre stillinger både som salgsassistenter og vikarer i folkeskolen. Det vil sige, at postulaterne om, at de ikke skulle søge bredt og kun søge akademiske stillinger, det passer bare ikke," siger formanden.

Af de ledige, der har søgt ufaglærte job, har cirka fire ud af ti søgt som butiksansat og cirka samme antal som pædagogmedhjælpere. Jobbene på mellemniveau dækker over blandt andet administrativt arbejde eller lærerjob.

Per Clausen har svært ved at forstå kritikken fra beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard, som kommer som en overraskelse for ham.

"Jeg synes jo, at det ville være rart, hvis borgmesteren i København tog en snak med os."

"For vi har faktisk et samarbejde med Københavns Kommune om, hvordan vi administrer de her ting. Og det har ikke været vores indtryk indtil nu, at vi havde nogen problemer i det samarbejde," siger Per Clausen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også