PolicyWatch

Statsfond påpeger behov for lovgivning om grøn brint

Blandt snesevis af teknologier er Power2X en af klimaomstillingens få universalnøgler, fastslår rapport fra Innovationsfonden, der næste år kan uddele 800 millioner til grønne projekter.

Elektrolyseanlæg som dette skal give svaret på den danske, grønne omstilling. Problemet er blot, at dette anlæg ligger i Tyskland. | Foto: SIEMENS/www.siemens.com/press

Der findes rigtigt mange teknologier med potentiale inden for den grønne omstilling. Det konstaterer den rapport, Instituttet for Fremtidsforskning (IFF) har udarbejdet for Innovationsfonden som opsummering på det arbejde, et bredt klimaløsningspanel bestående af fag- og forretningsfolk det seneste halve år har budt ind med. Alt fra planterig diæt til telekonferencer og skibsdesign er blandt 61 potentielle løsninger i klimakampen.

Universalnøgler er der dog kun ganske få af. Men blandt de få løsninger, der kan hjælpe inden for såvel landbrug, bygninger, energi, industri og transport, er tidens helt store buzzword inden for energiteknologi; grøn brint eller Power2X.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier