PolicyWatch

Erhvervsminister vil have revisorers navne frem i lyset

Et lovforslag skal gøre op med Revisornævnets praksis om at anonymisere kendelser mod revisorer, der har brudt reglerne.

Simon Kollerup, erhvevsminister | Foto: Jens Hartmann Schmidt

Hvis en revisor bryder loven, skal offentligheden kende hendes eller hans navn.

Det mener erhvervsminister Simon Kollerup (S), som med et nyt lovforslag vil gøre op med anonymiserede kendelser i Revisornævnet. Simon Kollerup siger til Ekstra Bladet, at lovforslaget kommer som en reaktion på sagen om "kvotekongerne", hvor to revisorer blev meldt for at have for tætte forbindelser til en række storfiskere, som var deres kunder.

"Det kan ikke være rigtigt, at revisorer kan overtræde reglerne og blive pålagt historisk store bøder og betingede frakendelser, uden at offentligheden får det at vide. Revisorer skal sikre og opretholde tilliden til de finansielle informationer, vores samfundsøkonomi bygger på. Derfor er det alfa og omega, at vi også kan have tillid til dem," siger Simon Kollerup til Ekstra Bladet.

Som en del af den kommende kontrolpakke foreslår regeringen, at revisorernes navne skal offentliggøres i forbindelse med Revisornævnets afgørelse og efter to år anonymiseres.

Mere fra PolicyWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier