PolicyWatch

EU-vejpakke på plads efter årelange forhandlinger

EU-lovpakke på transportområdet har længe været årsag til splittelse i EU. Men nu er den landet.

Foto: Stine Rasmussen/JPA

Der er torsdag morgen opnået enighed om en vejpakke for EU. 

Det skriver Ismail Ertug, der er forhandler i EU-Parlamentets transportudvalg, på Twitter.

Vejpakken, som er en EU-lovpakke på transportområdet, har længe været et stort diskussionsemne og har splittet medlemslandene i øst og vest. 

Men med enighed mellem EU-Kommissionen, EU-Parlamentet og EU-landene kan der nu sættes et punktum i den årelange saga.

Vejpakken sikrer en stærkere indsats mod social dumping for europæiske lastbilchauffører, mener europaparlamentariker Marianne Vind (S), som er medlem af transportudvalget.

"Med vejpakken har vi fået et bolværk mod social dumping. Vi lukker smuthuller i lovgivningen og sætter ind over for systematisk underbetaling af udenlandske chauffører," siger hun i en skriftlig kommentar.

Med vejpakken vil chauffører fra lavtlønslande ikke længere kunne underbyde danske lønninger, når de kører gods internt i Danmark. 

Fremover skal chauffører, der kører nationale kørsler uden for deres eget hjemland, køre på arbejdslandets løn- og arbejdsvilkår.

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier