PolicyWatch

Brancheforening: Blackstone-indgreb vil gå hårdt udover pensionsformuen

Ender boligminister Kaare Dybvad Beks (S) boligudspil – også kaldet Blackstone-paragraffen – med at blive lov, vil det koste dyrt, viser beregninger fra brancheforeningen EjendomDanmark.

Foto: Jens Dresling

Hvis boligminister Kaare Dybvad Bek får gennemført sit boligudspil, der er tænkt som et værn mod kapitalforvalteren Blackstones opkøb på det københavnske ejendomsmarked, så får det store økonomiske konsekvenser. Det skriver Berlingske med henvisning til beregninger fra brancheforeningen EjendomDanmark.

"Hvis man går ind og laver et hårdt indgreb, som boligministeren har lagt op til, så giver det værditab på 20-30 pct. Ser man alene på udlejningsejendomme, svarer det til et værditab på 24-36 mia. kr. Det er klart, at når man i den grad går ind og laver et indgreb med så store samfundsøkonomiske konsekvenser, så kan man selvfølgelig se, at det vil gå ud over andelshavere, pensionopsparere og statskassen. Vi må bare konkludere, at samlet set har det ret store konsekvenser," siger Jannick Nytoft, direktør i brancheforeningen EjendomDanmark, der står bag beregningerne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier