PolicyWatch

Kristian Jensen er igen ordfører hos Venstre

Efter en turbulent sommer, hvor Kristian Jensen gik af som V-næstformand, ønskede han ikke ordførerskaber.

Foto: Claus Bonnerup/claus bonnerup

Kristian Jensen får igen et ordførerskab i Venstre.

Partiets tidligere næstformand skal være arktisordfører. 

Det oplyser Venstre.

Han erstatter Marcus Knuth, der i sidste måned skiftede til De Konservative. Desuden bliver den tidligere udenrigs- og finansminister ny formand i Udenrigsudvalget. Også her erstatter Kristian Jensen sin tidligere partifælle Knuth.

Jensen meddelte i august sit farvel som næstformand efter intern splittelse. På samme tidspunkt gik Lars Løkke Rasmussen af som Venstres formand.

Efterfølgende blev Jakob Ellemann-Jensen valgt som ny Venstre-formand, mens Inger Støjberg erstattede Jensen som næstformand.

Da Venstre efter den hektiske sommer skulle uddele ordførerskaber i folketingsgruppen, var der ingen til Jensen.

"Kristian Jensen har ikke ønsket nogen politiske ordførerskaber, men en mere fri rolle," sagde Ellemann-Jensen om sagen i september. 

Selv sagde Kristian Jensen dengang:

"Jeg har bedt om at få luft. Jeg har ingen interesse i at sidde i et tungt ordførerskab, hvor jeg skal sidde i udvalg ugentligt."

"Det er aftalt, at jeg skal have en fri rolle. En libero, der kan være der, hvor noget skal løses," sagde Jensen.

Eksministeren tilføjede dog, at han ikke så noget problem i, at han på et senere tidspunkt kunne få ordførerskaber igen. Det er altså sket nu for Jensen, der var Venstres næstformand i ti år fra 2009.

I det hele taget foretager Venstre en række ordførerrokader kort før juleferien.

Det skyldes selvsagt Knuths skifte, men også at Thomas Danielsen (V) fra årsskiftet går på barsel frem til Venstres sommergruppemøde i august.

Mere fra PolicyWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier