PolicyWatch

I praksis er den danske selskabsskat en af EU's højeste

Gennem årtier har den danske selsskabsskat dalet. Nu tegner en ny undersøgelse fra PwC et andet billede: Danmark har reelt et af de hårdeste skattetryk på virksomheder.

Danske virksomheder betaler mere i skat end virksomheder i de fleste andre europæiske lande, mener PwC. | Foto: colourbox.com

Det seneste 25 år, er det kun gået én vej for den danske selskabsskat: Ned. Siden 1995 er selskabsskatten dalet fra 34 til 22 procent, hvilket har placeret Danmark lunt i det europæiske midterfelt. Ifølge en ny global undersøgelse fra revisionshuset PwC og Verdensbanken, er der dog et problem: Tallet er ikke retvisende.

Det skriver dagbladet Børsen.

”Når vi ser på den faktiske skattebetaling, betaler de danske virksomheder mere i skat end de fleste af deres europæiske konkurrenter,” siger skattepartner hos PwC Klaus Okholm til avisen.

I undersøgelsen ”Paying Taxes 2020” har PwC bl.a. gået i kødet på de reelle selskabsskattesatser i 32 EU-lande. Her lander Danmark som nummer 26 – kun overgået af lande som Østrig, Norge, Grækenland, Tyskland og Malta.  Til Børsen uddyber Klaus Okholm, at den danske placering hænger sammen med, at til trods for, at lande kan have én skattesats på papiret, kan udenomliggende faktorer – som eksempelvis fradrag eller regelstrreamninger - rykke ved selskabernes reelle skattepres.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier