PolicyWatch

Pensionsdirektør: Regeringens fremtidsfond kan fordobles til 50 milliarder

Private investorer kan booste regeringens grønne vækstfond, mener PKA-direktør. Han får opbakning blandt pensionskasser.

Foto: PKA/PR

Da regeringen i december afsatte 25 milliarder kroner til Danmarks Grønne Fremtidsfond, skulle det være et boost til den grønne omstilling. Men ifølge administrerende direktør i pensionskassen PKA, Peter Damgaard Jensen, kan fonden potentielt fordobles, skriver Børsen.

"Det virker ikke urealistisk, at hvis man ser på den samlede gearingseffekt af det her, så vil det føre til private investeringer, som fordobler de 25 mia. kr. Det kan også godt ende med mere," siger Peter Damgaard Jensen til avisen.

Hans optimisme får støtte fra flere andredele af pensionsbranchen, hvor både PFA og landets største pensionsforvalter, ATP, begge bakker op om muligheden for at sende private pensionsmilliarder ind i den grønne omstilling.

Fremtidsfonden blev oprindeligt varslet med finansloven for 2020.

Her lagde finansminister Nicolai Wammen ifølge nyhedsbureauet Ritzau vægt på, at den grønne investering ville "sikre arbejdspladser i Danmark, men også en grøn omstilling, når eksempelvis danske virksomheder eksporterer vindmøller til udlandet."

Regeringens grønne fremtidsfond skal gøre international nytte 

Her er erhvervslivets fem politiske fikspunkter i 2020  

 

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier