PolicyWatch

Vin- og spiritusorganisation vil have strammere regler for salg af alkohol

Danske unge drikker for meget, fastslår en EU-rapport. Det får de danske vin- og spiritusimportører til at foreslå, at aldersgrænsen for at kunne købe alkohol hæves.

Foto: Casper Dalhoff / Ritzau Scanpix.

En EU-rapport fastslår, at danske unge hører til i toppen blandt alkoholforbrug i EU. Det får nu VSOD, der er de danske vin- og spiritusimportøres brancheorganisation, til at foreslå at hæve grænsen for salg af alkohol fra 16 år til 18 år.

Det fortæller organisationens formand, Carsten Shur, til Berlingske.

"Lovgivningen tillader desværre i dag mindreårige på 16 og 17 år at købe ubegrænsede mængder alkohol i butikker i form af for eksempel øl, ciders og alkoholsodavand. VSOD foreslår, at den nuværende 18 års købsgrænse for alkohol i bar- og restaurationsbranchen også bør gælde i butikkerne, og den må også gerne håndhæves strammere end i dag," siger han.

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier