Kinesiske medie: Kina skal underskrive handelsaftale med USA i næste uge

Ét tweet fik tilsyneladende udskudt underskrivelsen af en handelsaftale mellem USA og Kina. Nu lader det dog til at første fase af en kommende handelsaftale skal underskrives i næste uge – og afslutter en martrende handelskrig.
Foto: Thomas Peter/REUTERS / X90176
Foto: Thomas Peter/REUTERS / X90176

En handelsdelegation fra Beijing skulle angivelig ankomme til USA den 13. januar for at underskrive den første fase af en handelsaftale mellem USA og Kina. Det beretter unavngivne kilder til South China Morning Post. Delegationen skulle have planlagt en tur på fire dage, som samtidig kan blive afslutningen på en handelskrig, der har varet mere end halvandet år.

Ifølge mediet skulle turen oprindeligt have været planlagt til tidligere i januar, men den blev sidenhen udskudt, da den amerikanske præsident, Donald Trump, tweetede, at han ville underskrive en handelsaftale med repræsentanter for Beijing d. 15. januar. Det er dette, som nu lader til at blive en realitet.

Udmeldingen kom nytårsaftensdag, hvor præsidenten gjorde det klart, at underskrivelsesceremonien ville finde sted i Det Hvide Hus.

Handelskrigen mellem de to stormagter begyndte i 2018, hvor den amerikanske præsident bl.a. indførte straftold på stål og aluminium.

Siden har kineserne svaret igen af flere omgange. Og krigen mellem de to nationer har siden ramt verdensøkonomien på en måde, så det ifølge erhvervsmediet Finans har fået internationale organisationer til flere gange at nedjustere forventningerne til den globale vækst.

I midten af december meddelte præsident Trump imidlertid, at den vordende handelsaftale betød, at der ikke ville blive indført nye toldafgifter på kinesiske varer i december.

Ifølge nyhedsbureauet Ritzau indebærer den kommende aftale samtidig, at Kina øjeblikkeligt begynder at købe amerikanske landbrugsprodukter.

Lektor: Delaftale i handelskrig er udtryk for våbenhvile 

Analytiker: Positivt med aftale – mindre positivt med få detaljer 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også