PolicyWatch

DI advarer: Problematisk med hårfine kartelafgørelser, der kan ende i fængselsstraf

Kartelsager er et område fyldt med gråzoner, lyder meldingen fra Dansk Industri. Derfor er det ifølge organisationen også en risiko med domme, der kan være på vippen. Bagmandspolitiet afviser.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Det er problematisk, når kartelsager på vippen kan betyde, at man kan komme ind og ruske tremmer. Sådan lyder meldingen fra DI, efter kartelsagen om byggevirksomhederne H. Skjøde Knudsen og Jorton blev omstødt ved Østre Landsret tidligere på året, skriver dagbladet Børsen.

"Det viser, at konkurrencesagerne ikke er helt så lette og åbenbare, som myndighederne ofte giver udtryk for. Området er fuld af gråzoner. Når retsinstanserne er uenige, så kan virksomhederne også være det," siger underdirektør i DI Kim Haggren til avisen.

Meldingen bliver også fulgt af en opfordring fra erhvervsorganisationen: Myndighederne bør ikke kun være "konkurrencepoliti", men også "konkurrencevejleder".

Hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), også kendt som bagmandspolitiet, mener man dog ikke, at hidtidige sager om karteldannelse i byggeriet har haft hårfine afgørelser. Til Børsen siger specialanklager Niels Kjærsgaard, at dette heller ikke var gældende i sagen mod H. Skjøde Knudsen og Jorton.

Mere fra PolicyWatch

Heunicke forventes at deltage i EU-rådsmøde om medicinsk udstyr

Efter bekymringer fra læger og producenter af medicinsk udstyr, der frygter, at der kan komme mangel på udstyr, ser det nu ud til, at fungerende sundhedsminister Magnus Heunicke vil deltage ved fredagens EU-rådsmøde om implementeringen af Medical Device Regulation, MDR.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier