DI advarer: Problematisk med hårfine kartelafgørelser, der kan ende i fængselsstraf

Kartelsager er et område fyldt med gråzoner, lyder meldingen fra Dansk Industri. Derfor er det ifølge organisationen også en risiko med domme, der kan være på vippen. Bagmandspolitiet afviser.
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Det er problematisk, når kartelsager på vippen kan betyde, at man kan komme ind og ruske tremmer. Sådan lyder meldingen fra DI, efter kartelsagen om byggevirksomhederne H. Skjøde Knudsen og Jorton blev omstødt ved Østre Landsret tidligere på året, skriver dagbladet Børsen.

"Det viser, at konkurrencesagerne ikke er helt så lette og åbenbare, som myndighederne ofte giver udtryk for. Området er fuld af gråzoner. Når retsinstanserne er uenige, så kan virksomhederne også være det," siger underdirektør i DI Kim Haggren til avisen.

Meldingen bliver også fulgt af en opfordring fra erhvervsorganisationen: Myndighederne bør ikke kun være "konkurrencepoliti", men også "konkurrencevejleder".

Hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), også kendt som bagmandspolitiet, mener man dog ikke, at hidtidige sager om karteldannelse i byggeriet har haft hårfine afgørelser. Til Børsen siger specialanklager Niels Kjærsgaard, at dette heller ikke var gældende i sagen mod H. Skjøde Knudsen og Jorton.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også