PolicyWatch

Frygt for 3F-monopol blokerer løndumping-aftale for udenlandske chauffører

Regeringen ønsker et opgør med løn for udenlandske chauffører, men risikoen for et lønmonopol hos fagbevægelsen skaber modstand i blå blok.

Foto: Jens Dresling

Det skulle være en måde at undgå fillipinske chauffører, der lever på rastepladser af konserves og betales 15 kroner i timen for at køre lastbil i Danmark. Regeringen var heller ikke i tivvl og er gået ind i forhandlingerne om en politisk aftale, som skal forhindrer løndumping på landevejen.

Til trods for at forhandlingerne tager udgangspunkt i et udspil fra Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), møder forslaget modstand i blå blok, skriver Altinget. Hos Venstre, Dansk Folkeparti og De Radikale frygter partierne, at overenskomsten vil kunne skabe en rettesnor for udenlandske chaufførers lønniveau, der kan reelt bliver et overenskomst-monopol til 3F.

"Vi går op i, at man får gjort noget ved de dårlige arbejdsvilkår. Men vi går også op i, at der er et reelt frit fagforeningsvalg," siger Venstres beskæftigelsesordfører, Hans Andersen til mediet.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier