PolicyWatch

Handelsaftalen er klar til underskrift - men teksten mangler

Kinas vicepremierminister og topforhandler rejser i denne uge til Washington for at underskrive en delvis handelsaftale med USA, selvom den endelige aftaletekst ikke er på plads.

Trump mødtes i april med Liu He, Kinas vicepremierminister og topforhandler. I denne uge rejser sidstnævnte til Washington. | Foto: JIM WATSON/AFP / AFP

Gæsterne er inviteret. Buffetten bestilt. Stolene er fundet frem. Det hel er klart til, at USA og Kina på onsdag kan underskrive den delvise handelsaftale, som landene sidste år blev enige om.

Der er blot et enkelt problem. De to lande er endnu ikke enige om den endelige tekst i den aftale, der skal bære fornemme herrers kontrafejer.

Det skriver Reuters på baggrund af oplysninger fra Det Hvide Hus.

I midten af december fortalte Robert Lighthizer, USA's handelsrepræsentant, ellers, at aftalen var "fuldstændig klar" - lige bortset fra oversættelsen til kinesisk. Og det er netop den oversættelse, som stadig ikke er faldet på plads.

Og det spor kan måske skræmme, da partnerne i maj sidste år droppede en aftale, fordi Kina, ifølge den amerikanske regering i oversættelsen droppede nogle bindende juridiske formuleringer.

Der er ellers inviteret 200 gæster, ligesom Kinas regering torsdag oplyste, at Liu He, vicepremierminister og topforhandler i handelsdialogen, vil tage til Washington for at underskrive aftalen.

USA har også siden annonceringen af aftalen afsløret detaljer fra dens indhold, som endnu ikke er blevet bekræftet af Kina. Herunder meldingen om, at Kina over de kommende to år vil købe flere varer i USA for 200 mia. dollar - blandt andet i form af landbrugsvarer for 40 mia. dollar om året, hvilket vil være en nær fordobling sammenlignet med indkøbet fra de bønderne i USA året før handelskrigen brød ud.

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier