PolicyWatch

Tæt på politisk flertal for vognmands-aftale: "Vi kan nå en aftale onsdag"

I fjor præsenterede DA og FH et forslag til at komme kummerlige forhold til livs, når det gælder, hvordan udenlandske chauffører kører i Danmark. Ni måneder senere er en aftale på trapperne, melder beskæftigelsesordfører.

Foto: Jens Dresling

I 2018 blev det afsløret, hvordan hundreder af fillipinske chauffører havde levet i en containerlejr ved Padborg. Rød blok krævede svar med støtte fra Venstre. Sagen er kendt som Kurt Beier-sagen og fik i fjor Dansk Arbejdsgiverforening (DA) og Fagbevægelsens Hovedorganisation FH til at præsentere en mulig løsning på problemet med de uværdige forhold for udenlandske chauffører, og nu - cirka ni måneder senere - lader politikerne til at være klar til at lovgive på området, skriver Dagbladet Børsen.

"Vi nærmer os meget kraftigt, at vi kan blive enige med regeringen om en aftale, der løser det her. Vi kan nå en aftale onsdag." siger beskæftigelsesordfører for Venstre, Hans Andersen, til avisen.

Aftalen vil betyde, at udenlandske chauffører, som arbejder i Danmark, skal have løn på linje med overenskomsten på området. I praksis, skriver Børsen, vil dette betyde, at chauffører vil være underlagt 3F Transports aftale på området, som ligger på 160 kroner i timen.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier