Erhvervsgiganter i opråb: Politikerne er tonedøve, hvis de genovervejer beskatning af datterselskaber

Tre af landets største virksomheder: Novo Nordisk, Ørsted og Danfoss er gået i vælten mod regeringens forslag om nye skatteregler. Erhvervslivet frygter ulige konkurrence, tab af danske arbejdspladser og en uoverskuelig administrativ byrde.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Ved en åbenhøring på Christiansborg var der klare retoriske bredsider fra både Novo Nordisk, Ørsted og Danfoss. Advarslerne lød ifølge Berlingske, hvordan en ændring af de nuværende transfer pricing-regler vil betyde, at Ørsted i "en lang række udbudssituationer" vil stå dårligere end konkurrenter, Danfoss' store problem vil være, at "vi vil tabe i budkrige" og de administrative udgifter i udlandet kan betyde, at milliardudbud bliver tabt.

Udmeldingen kommer efter at regeringen ser de såkaldte Controlled Financial Company-regler (CFC) - også kaldet transfer price-reglerne - efter i sømmene på baggrund af en opfordring for EU, skriver avisen. Reglerne skal i grove træk sikre, at selskaber også betaler selskabsskat for datterselskaber i udlandet, hvis over 50 procent af selskabets aktiver er immaterielle. Denne grænse vil regeringen have sænket til 33 procent, og det møder også kritik i Dansk Byggeri.

"Skattepolitikerne må være meget tonedøve, hvis ikke de på baggrund af dagens høring genovervejer at indføre den substanstest i reglerne, som både virksomheder og eksperter anbefaler, og som EU-Kommissionen kalder "et must"," siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også