PolicyWatch

Politisk aftale mindsker risiko for storkonflikt

Der er mindre sandsynlighed for en storkonflikt på det private arbejdsmarked efter fredagens politiske aftale om lovbestemt mindsteløn til chaufførerne på de danske landeveje.

Foto: CLAUS FISKER

Med fredagens politiske aftale om, at alle chauffører, som kører bus- og godskørsel i Danmark, skal have en løn svarende til den mest repræsentative i vejtransportbranchen, er frygten for den første storkonflikt på det private arbejdsmarked siden 1998 til at være mindsket.

Det skriver Børsen.

"Det har stor betydning, at politikerne får klappet det her af før overenskomstforhandlingerne går i gang. Nogle af lønmodtagergrupperne har haft et stift blik på social dumping i mange år, og med det her politiske værn får man afmonteret en stor del af utilfredsheden i hvert fald på transportområdet," siger Laust Høgedahl, arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet.

Mere fra PolicyWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinket

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinket op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier