PolicyWatch

EU-Kommissionen tilføjer klimaresultater til finanspolitisk overvågning

Hastigheden på den grønne omstillinger vil fremover være et parameter, når EU-Kommissionen ser medlemsstaternes nationale budgetter efter i sømmene. Det er på tide at ændre perspektiv, siger økonomikommissær.

Foto: JOHN THYS/AFP / AFP

Når EU-Kommissionen fremover dykker ned i tallene for at vurdere medlemsstaternes budgetter, er der kommet et nyt parameter for programmet: Er de grønne nok.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Gennemgangen sker som led i Kommissionens arbejde med at sikre afbalanceringen af i staternes budgetter i henhold til EUs retningslinjer. Fremadrettet vil Kommissionen dog også stille skarpt på medlemsstaternes grønne omstilling, og nærmere bestemt hvor langt de er mod målet om en CO2-neutral økonomi i 2050.

"For første gang siden Kommissionen begyndte at overvåge de nationale budgetter, vil vi have en grøn variabel, hvilket er meget vigtigt," lød det fra EUs økonomikommissær, Paolo Gentiloni, ifølge Reuters, som tilføjede:

"Det er på tide at ændre perspektiv. Når vi vurderer budgetter, er vi nødt til at se på udgifter [og] investeringer, men også på resultaterne og hastigheden på den grønne omstilling."

Ifølge kommissæren skulle medlemsstaternes finansministre diskutere tiltaget på nuværende møder i Bruxelles.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier