PolicyWatch

Dansk Energi helt uforstående over for nyt ministerudspil om effektivitet

"Vi har en 70 pct. målsætning, og der er nedsat partnerskaber med mange kloge mennesker, og så kommer det her flyvende ind på tværs," siger viceadm. direktør Anders Stouge, Dansk Energi, om ny effektivitetsmåling af elselskaber, som energiminister Dan Jørgensen har bestilt.

Foto: Dansk Energi

Brancheforeningen Dansk Energi er stærkt forundret over, at klima- og energiminister Dan Jørgensens (S) uden forudgående varsel af elsektoren har bestilt en hurtig granskning af elselskabernes effektivitet. Ikke mindst fordi regeringens klimapartnerskaber lige nu sidder i midt i deres arbejde og allerede i marts skal aflevere deres anbefalinger om, hvordan Danmark skal nå sit ambitiøse klimamål om 70 pct. mindre CO2-udledning i 2030.  

"Vi er sådan set overrasket over, at man vil gennemføre en analyse af, hvad der kan hentes af effektiviseringer frem mod 2030. Vi synes, det er ude af kontekst, når der er indgået partnerskaber med brancherne, og så kommer der en pludselig sådan en analyse på tværs, som ingen har hørt om, og som man slet ikke har italesat i forbindelse med, at man har sat disse partnerskaber i arbejde. I det lys står folk noget uforstående over for, hvad det drejer sig om," siger viceadm. direktør Anders Stouge.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Tysk finanstilsyn vil gå undercover som mystery shopper

Fra 2022 vil det tyske finanstilsyn foretage skjulte testkøb for at finde ud af, hvordan kunderne oplever deres interaktion med banker, forsikringsselskaber og investeringsselskaber. De første emner for undercover-undersøgelserne er allerede fastlagt.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier