Intern strid om danske EU-krav

En ulmende uenighed om de danske krav til EUs syvårige budget skal nu op i Folketingssalen. Mens V og R kritiserer den foreslåede linje, holder regeringen dog fast: Diskussionen kan skade danske interesser.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Fredag skulle Folketingets Europaudvalg egentligt have givet regeringen mandat til de videre forhandlinger om EUs årlige budget, der udstikker unionens finansielle rammer frem til 2027. Virkeligheden blev en anden, skriver Dagbladet Børsen.

Konkret har EU-Kommissionen spillet ud med et budgetforslag, der svarer til 1,11 pct. af unionens samlede bruttonationalindkomst (BNI) - den danske S-regering vil derimod anlægge en restriktiv linje med en betaling på 1,0 pct. af BNI og samtidig fastholde den rabat på den danske indbetaling omtrent på omtent 1 mia. kr.

Ifølge regeringen vil der blive lagt "afgørende vægt på", at den danske rabat bibeholdes - hvilket ifølge avisen betyder, at S-regeringen vil nedlægge veto mod det samlede budget, såfremt den ikke imødekommes - og det vækker undren hos både Venstre og De Radikale, som mener, at regeringen burde prioritere indholdet over den danske rabat. Ifølge fungerende finansminister Morten Bødskov (S) kan det faktum, at de interne stridigheder kommer frem, imidlertid svække Danmarks forhandlingsposition, skriver avisen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også